Monday, July 5, 2010

Akilli yerli transfer politikasi: Yeni 5'li

Cok begenilmese de bence cok dogru ve yararli bi 5'li olucak Galatasaray icin. Tek tek bakmak gerekirse;

- Serdar Ozkan'in yabanci coklugu olan ileri uca iyi bi alternatif olacagini, ve BJK'de oynadigi futbolun ustune koyacagini dusunuyorum, GS'nin David Silva'si olabilir sag kanatta kanimca..

- Mehmet Batdal (ortadaki deve :)) bence forvet rotasyonuna yapilabilecek en iyi yerli transferlerden birtanesi, boyu ve fizigiyle cok etkili olacagini, 60dan sora girdigi dakikalarda 7-8 gol getirebilecegini dusunuyorum ligde. Topa da cok sert vurdugunu belirtmek isterim..

- Ali Turan hem stoper hem sag bek oynayan yapisiyla cok ihtiyac duydugumuz bi oyuncuydu, Kayseri'deki istikrarindan bahsetmeye bile gerek duymuyorum. Tamamen Rijkaard'in istedigi defans tipi oldugunu sanmiyorum ama iyi bir kesici ve agresif tavri etkili olacaktir.

- Caglar bence kisa vadede Balta'yi kesicektir, defansin Sabri-Neill-Balta-Caglar seklinde olusmasi cok mumkun, ozellikle Milli takim hazirlik maclarinda Arda'yla olan uyumu dusunulurse.. Fenerli! Caner'den cok daha iyi bi bek oldugunu biliyoruz ve Sabri gibi bi wingbackin oldugu bi takimda daha defansif bi Caglar Turkiye Ligi'nde cok faydali olacaktir.

- Son olarak Musa'ya gelirsek, bnm icin iclerindeki en kapali kutu ama gecen sene Bank Asya'nin en iyi oyuncusu secilmesi cok iyi bi referans onun icin. Tamamen Topal'in yerine alinmis bir oyuncu. Hizli degil ama kendine guveniyor ve defansif olarak cok iyi top kestigini duydum ki Topal'i da Dardanel'den geldiginde one cikarak leylek bacaklariyla kestigi toplardi. Umarim gucsuz orta sahamiza iyi bir alternatif olur, bu sene olmasa da uzun vadede umit bekledigim bir oyuncu..


Kisaca bence cok dogru transferler yapildi, Musa, Mehmet, Serdar ve Ali bedavaya geldiler, Caglar'da cok ihtiyacimiz olan bir bolgeye altyapidan gencler verilerek ve bir miktar para karsiliginda alindi. Bundan sonra yerli transferi olacagini zannetmiyorum ama orta sahaya genc bi yerli yetenek gelse guzel olabilirdi central midfield bolgesine. Alttaki posta baglanti olsun :)

3

No comments:

Post a Comment